miercuri, 30 martie 2011

Top 5 cele mai interesante filme documentare despre lumea modei


Dupa parerea mea,lumea modei este deosebit de spontana iar designerii interesant de surprinzatori in ceea ce priveste viata personala si mai ales prezentarile de moda cu care ne incanta de fiecare data. Dar totusi stim ce inseamna cu adevarat cuvantul moda ? Aceste filme documentare dezvaluie viata nemaipomenita a celor mai mari designeri ai lumii contemporane dar in acelasi timp ce inseamna moda in realitate.
1.Lagerfeld confidential (2007)
Karl Lagerfeld este unul dintre mai marii directori de creatie ai lumii contemporane,care s-a afirmat atat prin stilul personal(ochelari de soare,ponytail si manusi negre),cat si prin creatiile sale extraordinare, pastrand viziunea simpla si comoda a lui Mademoiselle Chanel.Documentarul urmareste pe parcursul a catorva zile, mediul sau de lucru,cat si viata privata. K.Lagerfeld vorbeste despre moda si despre istoria sa in cadrul casei de moda Chanel. Tot in documentar avem ocazia sa vizionam planificarea unei noi coletii Chanel.

2.Valentino: The Last Emperor (2008)
Valentino Garavani,designer italian si unul dintre cei mai influienti barbati ai lumii,dezvaluie povestile despre inceputurile carierei sale pana la aspectele mai putin cunoscute ale industriei modei din ziua de azi.Documentarul urmareste relatia speciala dintre Valentino si Giancarlo Giammetti prietenul si partenerul sau de afaceri.Tot in documentar Valentino vorbeste cu multa onestitate despre ce a insemnat moda pentru el cu adevarat.Am reusit sa surprind un mic citat care m-a impresionat extraordinar de tare " Imi place frumusetea! Nu e vina mea."

3.Eleven Minutes (2008)
Jay McCarroll,castigatorul primului sezon al incredibilului reality show "Project Runway" prezentat de Heidi Klum,este protagonistul filmului documentar de fata.Filmul urmareste povestea lui Jay si calatoria de un an al tanarului designer spre prima sa colectie independenta,in incercarea de a deveni un nume cunoscut in indusria modei.Dupa parerea mea, creatiile lui Jay sunt formidabile si pline de viata exact ca si creatorul in sine.Fiind mai tanar fata de ceilalti designeri, el reuseste sa aduca un plus de amuzament si culoare in munca in care se dedica, fiind apreciat de multi iubitori ai modei.
4.The September Issue (2009)
Filmul documentar "The September Issue" aduce in prim plan echipa revistei American Vogue si mai ales redactorul sef Ana Wintour.Din film avem ocazia sa aflam mecanismul care sta in spatele fiecarui numar din septembrie, editie record care a fost denumita si "Biblia Vogue", mediul de lucru al Anei Wintour (ce vestimentatii,articole decinde sa intre sau nu in revista) si parerea designerilor despre aceasta.Tot in filmul documentar aflam si aspecte personale din viata Anei(familie, job si planuri de viitor).
5.The Secret World of Haute Couture (2007)
V-ati intrebat vreodata cine cumpara tinutele de sute de mii de dolari din coletiile haute couture ale celor mai mari designeri?Ei bine nici eu nu stiam acest lucru pana cand m-am convins dintr-o carte apartinand revistei "Beau Monde" si din acest documentar.Ce le determina sa cheltuiasca mici averi pe haine sau sa cumpere toata colectia vestimentara a celor mai celebrii designerii?Nu e indeajuns sa va dezvalui aceste secrete atat de incitante ci trebuie neaparat sa vizionati documentarul pentru a va convinge.

0 comentarii: