miercuri, 4 august 2010

Vivienne Westwood


Pot spune ca Vivienne Westwood este una dintre acele creatoare de moda ce a influentat lumea artistica timp de 40 de ani.Pentru a intelege cine este acest designer formidabil am sa va povestesc pe scurt despre viata ei.Vivienne Isabel Swire s-a nascut pe data de 8 Aprilie 1941,este un designer de moda britanic si de afaceri si este recunoscuta in mare parte pentru tinutele punk si moderne.Fara intarziere Vivienne a pus bazele propriei case de moda in 1970.
De-a lungul carierei Vivienne are un succes nebun in lumea designerilor fiind cel mai apreciat designer din Marea Britanie datorita creatiilor sale indraznete si moderne,dar si de numerosii fani dintre care cei mai multi fiind vedete ca si Anne Hathaway, Helena Bonham-Carter,Pamela Anderson, Leona Lewis, Nicola Roberts (de la Girls Aloud), Gwen Stefani,modele celebre cum sunt Kate Moss, Jerry Hall si Naomi Campbell,personalitati publice ca Romilly McAlpine, Tara Palmer Tomkinson si Jibby Beane.Nici nume ca Ducesa de Cornwall nu auzi in fiecare zi.Cu totii au ales tinutele create de Vivienne cu un singur motiv ,,sunt cele mai potrivite". Un aalte motiv este ca aprecierea creatiilor merge dincolo de simpla aparitie adeseori vedetele apreciaza rochiile sau tintele pe care le purta,tocmai pentru a evidentia unicitatea lor.
Tracey Emin declara ca hainele semnate Vivienne Westwood sunt adevarate opere de arta iar Tara Palmer insista asupra faptului ca tinutele ii ofera posibilitatea de a-si manifesta o anumita atitudine, fara a pierde insa nimic din gratia feminina. Pamela Anderson vede in creatiile Vivienne Westwood,o anumita doza de nebunie ce face din fiecare piesa una unica in felul ei iar purtata de fiecare alta persoana pune in valoare frumosetea interioara.
Din cauza acestui succes nebun pe care il are Dame Vivienne cum este cunoscuta in lumea modei a fost supranumita o bijuterie a coroanei britanice, fiind in mod repetat creatoarea aleasa sa ofere inspiratie casei regale.
Pentru a va convinge cu adevarat va voi arata prezentarea de moda Fall-Winter 2010/2011.
In primul rand anul acesta designerul a reusit sa surprinda lumea intreaga cu acesta prezentare avand la baza accentele punck si ghotice imbinate cu tinute fantasy.Au fost surprinse outfit-uri care aveau la baza povesti ca Robin Hood,Cocosatul de la Notre-Dame,Alice in Wonderland etc.Dar si printi si printese,vampiri cu un aer modern usor ghotic.
Ca materiale n-au lipsit satinul,catifeaua,denimul,latex-ul si in special blanurile intr-o multitudine de culori inchise.N-au mai lipsit drapajele,franjurile,decupajele si aplicatiile(coroane din harite,flori XXL,baticuri etc)care de care mai excentrice si nebunesti.
VIDEO:

IMAGINI:
0 comentarii: