sâmbătă, 8 mai 2010

Navy StyleTermenul de navy vine de la imbracamintea marinarilor.Cand va ganditi la navy sa stiti ca acesta nu este asemanator cu stilul pirateresc,pentru ca diversi oameni confunda navy cu piratic style iar acest lucru nu se potriveste deloc cu rafinitatea celebrului outfit.Acest termen mai poate fi numit si stilul maritim,nautical sau sailor style imbinand felul fresh,simplu si comod care contureaza totodata, stilul sport,casual,office,elegant etc. Ce stiu despre navy;ca este unul dintre cele mai apreciate stiluri vestimentare datorita faptului ca poate fi usor adoptat si în tot restul anului. Stilului navy ii puteti accesoriza totodata, si diverse palarii,bijuterii etc. in contrast cu tinuta pentru un plus de stil.
Cel mai mult la acest trend admir faptul in care culoarea neagra si bleumarin(navy blue) sunt foarte raspandite in tinuta,fiind culori inchise si purtandu-se vara.De obicei culoriile inchise se poarta iarna deoarece vara ele atrag caldura.Fiind inspirate din tinutele marinarilor se face o anumita exceptie combinandu-se in acelasi timp, mai ales cu nonculoarea alb si alte culori definitorii cum spuneam mai sus bleumarin sau albastrul in diverse noante.Cel mai celebru in tinutele navy este imprimeul in dungi.Cele mai des intalnite sunt dungile orizontale, dar si cele verticale (in cantitati mai mici pe vestimentatie)de culoare rosie si ivorie in noante tari, unele subtiri altele late inspirand optimism si bucurie atat in locuri exotice cat si si in afara oraselor.Tinutele des intalnite pe catwalk sunt cele clasice navy(Bleumarin&Alb) deoarece, acestea sunt tinutele traditionale ale marinarilor(Royal Navy din 1748),si cu cat e mai aproape de original cu atat e mai popular si dorit outfitul. In acest sezon, sa fiu sincera, va recomand pentru acest stil tinutele cat mai colorate dar si cele in doua culori optand pentru albastru indiferent daca este sport sau casual, dar daca sunteti adebtii acestui stil puteti aborda si stilul clasic.
Alte culori care se asorteaza tinutei mai sunt: bej,albastru deschis,alte culori tari pentru dugi cum sunt roz,turcuaz, galben,verde acestea fiind pline de dinamism si moderne .Materialele dupa care pouteti opta pot fi:cele vaporoase,usoare, cu diferite taieturi si croieli.Designerii care au dat start stilului sunt:Jean Paul Gaultier si Ralph Laurent precum si alti designeri celebri.

0 comentarii: